Prosjekter

 • " Jeg vil bare sende en melding å skryte av han som her vært her fra til Bård Blikk. Han var veldig serviceinnstilt, ærlig og hjelpsom. Alt jeg skal ha fikset av blikk i fremtiden, vil gå igjennom dere"

  Halvor Namtvedt

  Bogstadveien 26

 • MARMORBERGET BORETTSLAG 1954

  Det er arkitekt Erling Viksjø som har tegnet denne drabantbydelen. Han har også tegnet Y-blokka og Høyblokka i Regjeringskvartalet.

  Marmorberget Borettslag anno 1954

 • TAKOMLEGGING PÅ TRAFO

  Vi skal legge om taket på denne trafoen i Marmorberget Borettslag.  Marmorberget er det første borettslaget OBOS fikk oppført på Lambertseter. Innflyttingen begynte juli 1952 og var ferdig i 1954. 

  Marmorberget Borettslag

 • BAD OG BLIKK

  I 2011 la vi om taket på Sagene Folkebad. Badet er oppført i 1900 og det nest eldste badet i Oslo. Det eldste er Bislett Bad. 

  Fotograf: Anders Beer Wilse

  Sagene Folkebad se mer under Takomlegging

 • " Takk for hjelpen med spesialtilpasset markisebeslag. Det har vært en sann glede å ha gutta dine hos oss. Høflige og ordentlige har de vært. Vi betaler regningen med glede "

  Kjersti og Stein Westby

  Hans C. Gjeflesvei 6

 • ALUN & ALNA & ALUNVERKET

  Vi er stadig på jakt etter historier om byggene vi jobber på. Dette bygget ligger i Alundamveien ved Alna, og vi ble nysgjerrige på hva "alun" betyr. Alun ble utvunnet av aluskifer, og brukt til garving av lær og farging av tekstiler. Alun er også brukt til konservering av bløtt treverk, mest bemerkelsesverdig under rekonstruksjonen av Osebergfunnet.

  Alunverket i Christiania, ble anlagt i 1737 og var en av de største industrielle foretak. Det lå mellom Grønlia og Alnas løp. Alunskiferen ble brutt i fjellet straks ovenfor, ved det nåværende hjørnet av Konowsgate og Ekebergveien. Skiferen ble brent på bål i flere dager. Av vannet fra Alna som ble helt over, fikk man ved inndampning en kali-alun.

  Kilder: wikipedia og Oslo Byleksikon

  Alundamveien 81 se mer under Takomlegging

 • OMSTENDELIG VEI TILBAKE TIL FORDUMS TID

  Det første vi gjorde på denne flotte gården fra 1896, var å sinktekke 8 takoppløft. Deretter utbedret vi tårnet med sink og nyanskaffet, gammel skifer.

  Da vi sammen med gårdeier lette etter gårdens historie, fant vi dette fotografiet fra 1923, som viser at det opprinnelig hadde en tårnfløy, og at skiferen var lagt i mønster. Både gårdeier og byantikvaren ønsker å få tårnfløyene tilbake i bybildet. Foreløpig er de gamle sinusprofilerte takplatene beholdt.

  Erling Skjalgssons gate 18 se mer under Takomlegging

 • KUL KULE

  Toppkulen til værfløyen laget av Mester Bård

  Ole Vigs gate 25 se mer under Takomlegging

 • UTFORMING AV NY VÆRFLØY

  Dette er en skisse fra Boltmetall som vi samarbeidet med om utforming og produksjon av den nye vindfløyen.

  Vi har hatt verdifull dialog med Sameiet Ole Vigs gate 25 underveis, og tilbakemeldingen fra Byantikvaren var:

  " Vi kan med dette bekrefte at Byantikvaren er svært tilfreds med det nye forslaget, som nå etter vår vurdering oppfyller krav til teknikk og utforming som en historisk tilbakeføring av en værfløy krever"

  Ole Vigs gate 25 se mer under Takomlegging

 • UTFORMING AV NY VÆRFLØY

  "Byantikvaren prioriterer istandsetting av de få tårnhjelmene som finnes i Oslo, og mener at det er av største betydniing at Ole Vigs gate 25 får tilbake sin værfløy. Vi kan ikke se av tegningen om den opprinnelige værfløyen var laget av blikk eller kobber."

  Liv Drolsum - Sameiet Ole Vigs gate 25

  Ole Vigs gate 25 se mer under Takomlegging

 • REHABILITERING AV SINKTÅRN

  Ole Vigs gate 25 er oppført i 1899. Vi er stolte over å ha vært ansvarlig for å rehabilitere sinktårnet, og utforme ny vindfløy. Vindfløyene var  obligatorisk tilbehør på byens tårnhjelmer helt frem til 1930 tallet, da det dukket opp en generasjon av eiere og håndverkere med en helt ny mentalitet og innstilling til dekorative bygningsdetaljer. Dette reslulterte i at tårn, spir, vindfløyer og dekorativt smijern på møne ble fjernet. Av Kristianias flere hundre vindfløyer finnes det idag rundt 20 stykker tilbake. 

  Ole Vigs gate 25 se mer under Takomlegging

 • BESLÅ OG PATINERE DØRER

  Dørene er beslått i galvanisert stål, og vi har brukt vår egen oppskrift til patineringen.

  BOLT AS hos Gevir

 • BESLÅ OG PATINERE DØRER

  Oppdraget fra  www.boltmetall.no. har vært å beslå og patinere dører slik at de får et gammelt industrielt uttrykk.

  BOLT AS hos Gevir

 • " Vi har idag hatt ferdigbefaring etter takomlegging. Resultatet er meget bra og arbeidet fremstår profesjonelt utført. Jeg er imponert av oppfølgingen vi har fått underveis og den løpende dialogen rundt farge,-/materialvalg, eventuelle tilvalg etc. kunne ikke vært bedre. Arbeidet har blitt sluttført på kortere tid enn antatt og oppryddingsarbeidet har blitt gjort svært grundig. Alt i alt er jeg strålende fornøyd og vil ikke nøle med å gi andre anbefaling om å benytte Bård Blikk på lignede jobber "

  Vårveien 25 A Jørgen Stråtveit

 • Eirik A Johansen

  - Tusen takk for en kjempejobb dere har utført i forbindelse med omlegging av vårt tak. Prosessen har vært ryddig, oversiktlig og profesjonell. Taket og det øvrige arbeidet dere har utført har blitt kjempefint. Du må overbringe denne hilsen til Sindre og Stig og de øvrige som har deltatt. Vi er kjempefornøyd....

  Fiolveien 9 Dag Lundeby

 • - Takk for hjelpen vi har fått av dere i høst og vinter. Vi er tilfreds med deres responstid, fra vår henvendelse og til ferdig avlevert jobb.

  Olav Thon AS Erik Jensen

 • - Må bare takke for at dere sendte sånne usedvanlig trivelige fagfolk til oss.  Flinke og hyggelige å ha med å gjøre.

  Granveien 10 B Sigrid - Ann Mortensen

 • - Vi vurderte å skifte taket for et år siden, og Bård Blikk kom på befaring for å gjøre en vurdering. Vi fikk gode råd fra deres fagmann, som endte med at vi valgte å utsette prosjektet. Når vi bestemmer oss for å skifte taket, er det garantert av vi inviterer Bård Blikk med i den konkurransen. Flinke, ærlige og redelige folk.

  Haugesvei 34 Arne Ueland

 • Pipe etter utbedring

  Steinliveien 21 B

 • Skisseforslag

  Steinliveien 21 B

 • Pipe før utbedring

  Steinliveien 21 B