Om oss

Bård Blikk AS er et Kobber- og Blikkenslagerfirma som ble etablert i 1996 av 3. generasjons blikkenslagermester Bård Johansen. Firmaet har i dag 10 ansatte.

BB metoden - Sammen blir vi bedre!

 1. Ingen jobb skal utføres uten å få noe skriftlig fra Bård eller at oppdraget er ført inn på KONTAKT OSS på BB´s webside. Dette sikrer  at kundens betalingsevne kan sjekkes og at fakturaen blir sendt. 
 2. Leveranse: 2 prinsipper gjelder; Enten utførelse etter kundens egen tegning, eller at vi måler, produserer og monterer. 
 3. Delaksept. Utfører vi arbeider vi er usikre på om er riktig/bra nok utført, kan det være lurt å få en foreløpig godkjenning på at vi er på rett vei med en befaring, eller ved å ta et bilde, eller ta bilde av en tegning. 
 4. Utfør først det du kan, så kommer ofte det andre av seg selv. 
 5. Hør hva du blir spurt om, og svar på det. Da sparer vi tid og bedrer kommunikasjonen.
 6. Lær deg å lodde, montere takrenne, lage BB-hatt, pipebeslag og tekning, så du kan kalle deg blikkenslager.
 7. Planlegg jobben før du drar ut. Det som gjøres i Bård Blikk AS skal ha et mål og en mening, og skal kunne ses i sammenheng. 
 8. Les deg opp på bruksanvisning og brosjyrer, så vet du i hvert fall like mye som kunden. 
 9. Orienter deg på byggeplass og utnytt de mulighetene plassen gir deg.
 10. Etter ende arbeidsøkt rydder du opp og feier etter deg. 
 11. Bruk hverandres evner. Når du er usikker på hvordan du skal gjøre arbeidet prøver du å komme med ditt eget forslag til løsning før du spør.  Da husker du bedre hva du lærer og bidrar sannsynligvis med noe selv. 
 12. Gjør hverandre gode. Kartlegg hverandre, om hva enkelt gjør best, og lær av han/hun om hvorfor han/hun gjør det. På denne måten vil du utvikle deg, og heve firmaets kompetanse. Husk også at noen bare er bedre enn andre i enkelte operasjoner, som vi kanskje ønsker å benytte ved å sy sammen de beste team under spesielle utfordringer. 

 På denne måten gjør vi Bård Blikk Best!

For tiden er vi på jakt etter både blikkenslagersvenn og lærling

Vi er opptatt av å holde faget i hevd ved å vise engasjement, stolthet og kvalitet i håndverket vi utfører. Dette ivaretas gjennom våre sertifikater og faglige medlemskap. For våre ansatte legger vi vekt på å skape sikre og hyggelige arbeidsplasser gjennom god, faglig opplæring og sosial deltagelse.

Våren 2008 flyttet vi inn i nye lokaler i Sandstuveien 43. Dette har bidratt til et sunt og hyggelig innemiljø, samt god tilretteleggelse for effektiv produksjon og miljøvennlig drift.

Idéen om de karakteristiske lokalene under T-banebrua på Brattlikollen kom da Bård Johansen oppdaget tomten under en kveldstur i år 2000. Etter en langvarig prosess med utforming av tegninger og modeller til kommunen for å vise at idéen lot seg gjennomføre, endte det med igangsettelsestillatelse desember 2006.

Vi er stolte av bygget vårt og har lagt stor vekt på at det skal være funksjonelt, gli sammen med T-banebrua over, og samtidig få et spennende utseende. 

Bidragsytere til å hjelpe oss med å planlegge og få til dette har vært Arkitekt Baard Muggas, Kom Inn AS, og Bolt Metalldesign AS.

 • Bard

  Bård Johansen

  Mobil:
  91 15 18 02
  Stilling:
  BLIKKENSLAGERMESTER

  Bård Johansen (60) begynte i lære hos Olaf Johansens Eftf. AS som 3. generasjon blikkenslager i 1978. Her tok han svennebrevet i 1982 og var styreformann og daglig leder i fem år, før han etablerte Bård Blikk AS i 1996.

  33 år gammel ble Bård tidenes yngste oldermann i Oslo Kobber- og Blikkenslagerlaug, hvor han har vært aktiv siden han tok mesterbrevet i 1984.

  Bård tegner Sentral Godkjenning for Bård Blikk AS, og innehar alle godkjenningsområder det er mulig å ha innenfor blikkenslagerfaget.